Blåskjell
Les mer

Fotokredit: Fiskesprell/Studio Dreyer+Hensley

Sjømatspire

Oppskrifter

Smårett

Middels

30min

Dette trenger du:

  • 1 kg blåskjell
  • 2 stk finhakket sjalottløk
  • 4 hvitløksfedd
  • 2 dl syrlig eplemost
  • En neve med persille

Slik gjør du

  1. Finn en vid og lav gryte med lokk.
    På høy varme, tilsett sjalottløk og blåskjell og dekk med lokk. Tilsett eplemosten etter ca. 30 sek og la blåskjellene dampe under lokk til de såvidt har åpnet seg.
  2. Til sist vender du inn ferske blad av persille.
  3. Server blåskjellene i dyp tallerken.
0%

Den store sjømataksjonen

Her kommer det en egen Sjømatspire-quiz du kan delta på og vinne kule premier!

I mellomtiden test din kunnskap om sjømat og fisk !

1 / 7

1. Hva er klassens fem beste tips for å få barn og unge til å spise mer sjømat?

Hint...

Her står et hint.....

2 / 7

2. Hvor lang kan en torsk bli

3 / 7

3. Hvorfor må vi være forsiktige med mengden tang og tare vi spiser?

4 / 7

4. Hva er de viktigste næringsstoffene i rød fisk?

5 / 7

5. Hvilken skole går du på?

6 / 7

6. Kan du helsemyndighetenes kostråd om sjømat?

7 / 7

7. Hva slags matvarer hører til matvaregruppen sjømat?

Takk for svarene, fyll ut skjema nedenfor og send til Sjømatspire.

Din score er

Gjennomsnitts score er 46%