Oppskrift er laget av Raymond Grimstad fra Lerøy Sjømatgruppen
Spicy Fish
Digg fredagsfisk!
Les mer

Sjømatspire

Oppskrifter

Smårett

Middels

30min

Dette trenger du:

Spicy Fish

  • 600 gram filet av hvitfisk, uten skinn og bein
  • Digg tacokrydder

Salsa

  • 1 stk lime
  • 200 gram plommetomat
  • ½ stk rødløk
  • ½ stk chili
  • 1 stk hvitløksfedd
  • 1 krukke koriander

Hot Mayo

  • 3 dl majones
  • Hot sauce/Sriracha
  • Limesaft
  • Salt etter smak

Annet

  • Gode maistortillas

Slik gjør du:

Salsa

  • Finhakk rødløk, hvitløk og chili og bland med saften fra ½ stk lime
  • Kutt tomaten i små biter og bland med løken
  • Ha i 1 ss finsnittet koriander og litt havsalt

Hot Mayo

  • Ha majones i en skål/bolle
  • Smak til med hot sauce/Sriracha, lime og salt

Spicy fish

  • Del fiskefileten i avlange ”strimler” på 3 cm
  • Vend filtene i tacokrydder, slik at alle sider er dekket. Stek fiskestykkene på begge sider i en middels svarm stekepanne med litt rapsolje. Stek fisken i 2-3 minutter og la den hvile i ca 5 minutter.

Servering

  • Varm opp tacolefser, ha på fisk, salsa og hot mayo. Press over litt limesaft. Dryss over koriander før servering.

Håper det smaker!

0%

Den store sjømataksjonen

Her kommer det en egen Sjømatspire-quiz du kan delta på og vinne kule premier!

I mellomtiden test din kunnskap om sjømat og fisk !

1 / 7

1. Hva er klassens fem beste tips for å få barn og unge til å spise mer sjømat?

Hint...

Her står et hint.....

2 / 7

2. Hvor lang kan en torsk bli

3 / 7

3. Hvorfor må vi være forsiktige med mengden tang og tare vi spiser?

4 / 7

4. Hva er de viktigste næringsstoffene i rød fisk?

5 / 7

5. Hvilken skole går du på?

6 / 7

6. Kan du helsemyndighetenes kostråd om sjømat?

7 / 7

7. Hva slags matvarer hører til matvaregruppen sjømat?

Takk for svarene, fyll ut skjema nedenfor og send til Sjømatspire.

Din score er

Gjennomsnitts score er 46%