Hvem er vi?

Hvem er vi?

Om oss

Sjømatspire er utviklet av Matarena AS i samarbeid med nettverket, Smak av kysten. Vi er et nettverk som representerer hele verdikjeden, fra fiskemottak, produsenter og grossister, til fiskehandlere og restauranter.

Kunnskapsutvikling innen sjømat er det bærende element i dette nettverket, og alle medlemmene har gjennomgått et omfattende kompetanseprogram som sikrer høy kvalitet på sjømaten i alle ledd. Spisestedene og fiskehandlerne i nettverket legger sin stolthet i å tilby deg sesongens aller beste lokale råvarer. Nettopp det gir en helt spesiell opplevelse – vinterfersk kysttorsk, vårsild og brosme, sommerens makrell og høstfest med skalldyr.

Hva gjør vi

Formål

Smak av kysten utvikler og formidler kunnskap om bærekraftig mat fra havet der kvalitet, mangfold og sesong blir ivaretatt. Kompetansen bygges i hele verdikjeden slik at restaurantene og fiskehandlerne kan begeistre mennesker med ekte sjømatopplevelser. Dette bidrar igjen til økt verdiskapning hos medlemmene og sjømatnæringen forøvrig.

Hvordan styrer vi?

Organisering

Smak av kysten nettverket har eksistert i 14 år. Det er organisert som en egen forening, eid av medlemsbedriftene selv. Det er Matarena AS v/prosjektleder Alexandra Krage Angell og Amanda Bahl som drifter nettverket og utvikler dette på oppdrag fra foreningen. Smak av kysten eier 51% av aksjene i Matarena AS.

0%

Den store sjømataksjonen

Her kommer det en egen Sjømatspire-quiz du kan delta på og vinne kule premier!

I mellomtiden test din kunnskap om sjømat og fisk !

1 / 7

1. Hva er klassens fem beste tips for å få barn og unge til å spise mer sjømat?

Hint...

Her står et hint.....

2 / 7

2. Hvor lang kan en torsk bli

3 / 7

3. Hvorfor må vi være forsiktige med mengden tang og tare vi spiser?

4 / 7

4. Hva er de viktigste næringsstoffene i rød fisk?

5 / 7

5. Hvilken skole går du på?

6 / 7

6. Kan du helsemyndighetenes kostråd om sjømat?

7 / 7

7. Hva slags matvarer hører til matvaregruppen sjømat?

Takk for svarene, fyll ut skjema nedenfor og send til Sjømatspire.

Din score er

Gjennomsnitts score er 46%