Fotokredit: Fiskesprell/Studio Dreyer+Hensley
Brumunddal ungdomsskoles Crispy laks
Digg laks fra Fiskesprells kokkekonkurranse i 2019
Les mer

Fotokredit: Fiskesprell/Studio Dreyer+Hensley

Sjømatspire

Oppskrifter

Smårett

Middels

30min

Dette trenger du:

  • 400 g laksefilet
  • 1 dl soyasaus
  • 1 dl brunt sukker
  • 1 dl mel
  • 3 egg
  • 300 g cornflakes eller pankomel

Tilbehør:

  • 2 gulrøtter
  • 1 agurk
  • 2 stilker stangselleri
  • 8 tacolefser, medium størrelse
  • 1 glass hoisinsaus
  • Frisk koriander

Slik gjør du:

  1. Kutt laksen i strimler.
    Kok opp brunt sukker og soyasaus og avkjøl. Pensle laksen med blandingen.
  2. Dypp laksen først i mel, deretter i sammenvispet egg og til sist i knust cornflakes. Stek den i pannen til den blir gyllen.
  3. Vask grønnsakene og skrell gulrøttene. Kutt gulrot, agurk og selleri i tynne strimler.
  4. Pakk inn lefsene i aluminiumfolie og varm dem i ovnen i 10 min.
  5. Ta en lefse, smør på litt hoisinsaus, legg på et par strimler grønnsaker og skiver med laks og rull sammen.

Allergener: Fisk, soya, gluten (hvete), sesam. *Hoisinsaus kan inneholde gluten, sesam, soya, sulfitt.

 

Fotokredit: Fiskesprell/Studio Dreyer+Hensley

0%

Den store sjømataksjonen

Her kommer det en egen Sjømatspire-quiz du kan delta på og vinne kule premier!

I mellomtiden test din kunnskap om sjømat og fisk !

1 / 7

1. Hva er klassens fem beste tips for å få barn og unge til å spise mer sjømat?

Hint...

Her står et hint.....

2 / 7

2. Hvor lang kan en torsk bli

3 / 7

3. Hvorfor må vi være forsiktige med mengden tang og tare vi spiser?

4 / 7

4. Hva er de viktigste næringsstoffene i rød fisk?

5 / 7

5. Hvilken skole går du på?

6 / 7

6. Kan du helsemyndighetenes kostråd om sjømat?

7 / 7

7. Hva slags matvarer hører til matvaregruppen sjømat?

Takk for svarene, fyll ut skjema nedenfor og send til Sjømatspire.

Din score er

Gjennomsnitts score er 46%