Våren er her og naturen gnistrer. Algeveksten har tatt seg opp og næringssaltene er på vei tilbake i havet. Den oppfiskede skreien er hengt på hjell for å bli tørrfisk og resten har satt kursen mot Barentshavet. Mange fiskearter har allerede startet gytetiden, mens andre venter på varmere sjøtemperaturer. Om våren skjer det mange interessante transformasjoner i havet som vi alle kan lære mye av!
Havsalaten er av super kvalitet i hele landet. Det meldes om god kvalitet og tilgang på kveite i Nord og Vest. Lyren og seien er av flott kvalitet på Sør og- Vestlandet. Sjøkrepsen er fortsatt tallrik og av god kvalitet i øst, vest og sør. Rekene i nord er nå også helt supre!
Under havets overflate blomstrer det av fargerike sjøgrønnsaker som er klare til å høstes. Havsalaten er en av disse! De unge plantene som samles tidlig på våren smaker best!
Kveiten er ferdig å gyte og fisket er igjen åpnet for fullt. Kjøttstrukturen er er nå god. Fremover er flatfiskene et godt valg på menyen!
Lyren og seien er nå også av topp kvalitet med god kjøttstruktur!
Sjøkreps og nordlige reker
Sjøkrepsen har fortsatt god kvalitet og er fyldige. Selv om rekene i sør begynner å bli av litt lavere kvalitet er rekene i Nord-Norge av ypperste kvalitet nå i april. Rekene utvikler seg senere i kalde, nordlige områder enn i de sørlige. Gled deg til en sart og sødmefull smaksopplevelse!
Bon appétit!