Mars

Vinteren er på hell og våren nærmer seg. I havet er våren allerede kommet for fullt. Algeveksten har tatt seg opp og næringssaltene er på vei tilbake. De ulike tareartene er i full gang med spiring av nye blad!

Skalldyrene er fortsatt faste og fyldige med god kvalitet. Og det er god tilgang og god kvalitet på både skrei, torsk og sei i store deler av landet.

Denne måneden trekker vi frem lite utnyttede arter som er av super kvalitet nå i mars før vårgytingen starter for fullt. Vi oppfordrer til en litt annerledes og kreativ påske!

Kråkebolle

Både den grønne drøbakkråkebollen og den røde kråkebollen innehar god kvalitet på denne tiden av året før eggene er helt modne og gytetiden starter. Du kan glede deg til en frisk og sødmefull gonade. Anbefales rå!

Hjerteskjell eller Sandskjell

Begge disse artene er supre på denne tiden av året. Havets skjulte delikatesser. God matfylde og fast tekstur! Anbefales i den italienske klasikkeren linguine alle vongole med bladpersille!

Haneskjell

Bor du i Nord-Norge anbefales det å smake på haneskjell. Den lille subarktiske kamskjellarten er nydelig på denne tiden av året og med god kjøttfylde.

O-skjell

O-skjellene som høstes av dykkere på denne tiden av året har topp kvalitet. Den rødoransje gonaden har en markant og spennende smak. Anbefales gratinert med alger!

Tare

Spiselig og smaksrik tare blomstrer nå i havet. Det er mange ulike arter og bruksområder. Nå i mars anbefaler vi  sukkertaren! Prøv den ovnstekt rullet rundt sjøkreps.

Bon appétit og god påske!

[vc_single_image source=»featured_image» img_size=»large»]
150 150 Sjømatspire
Share
0%

Den store sjømataksjonen

Her kommer det en egen Sjømatspire-quiz du kan delta på og vinne kule premier!

I mellomtiden test din kunnskap om sjømat og fisk !

1 / 7

1. Hva er klassens fem beste tips for å få barn og unge til å spise mer sjømat?

Hint...

Her står et hint.....

2 / 7

2. Hvor lang kan en torsk bli

3 / 7

3. Hvorfor må vi være forsiktige med mengden tang og tare vi spiser?

4 / 7

4. Hva er de viktigste næringsstoffene i rød fisk?

5 / 7

5. Hvilken skole går du på?

6 / 7

6. Kan du helsemyndighetenes kostråd om sjømat?

7 / 7

7. Hva slags matvarer hører til matvaregruppen sjømat?

Takk for svarene, fyll ut skjema nedenfor og send til Sjømatspire.

Din score er

Gjennomsnitts score er 46%