Sommer

Solen skinner, varmen er kommet og naturen er frodig som aldri før. Den oppfiskede skreien er hengt på hjell for å bli tørrfisk og resten har satt kursen mot Barentshavet. Nå er det andre spreke arter som inntar norskekysten. Et sikkert vårtegn er når den sprellende makrellen vender tilbake til norskekysten for å gyte.

Det meldes om god kvalitet og tilgang på makrell på Sør og Vestlandet, mens seien og kveiten er å finne i hele landet. Ellers er det topp kvalitet på mye forskjellig tang og tare!

Makrellen er relativt mager nå om våren og utover sommerhalvåret stiger fettinnholdet etterhvert som makrellen beiter på næringsrik dyreplankton og småfisk. Om våren og sommeren får du fersk makrell av ypperste kvalitet!

Kveiten er nå ferdig med å gyte og fisket er igjen åpnet for fullt. Kjøttstrukturen er nå på topp. Den faste og aromatiske fisken er et godt valg i sommerhalvåret.

Seien er også ferdig med gytetiden. Det perlegrå fiskekjøttet er nå fast og smakfullt. Med sin nydelige karakteristiske smak er det er godt valg i disse tider.

Grisetang og sukkertare er av super kvalitet nå på denne tiden. På grisetangen er det de ytterste skuddene og de knudrete formeringsknoppene som smaker best. Bladene på sukkertaren smaker best.

Bon appétit!

[vc_single_image source=»featured_image» img_size=»large»]
150 150 Sjømatspire
Share
0%

Den store sjømataksjonen

Her kommer det en egen Sjømatspire-quiz du kan delta på og vinne kule premier!

I mellomtiden test din kunnskap om sjømat og fisk !

1 / 7

1. Hva er klassens fem beste tips for å få barn og unge til å spise mer sjømat?

Hint...

Her står et hint.....

2 / 7

2. Hvor lang kan en torsk bli

3 / 7

3. Hvorfor må vi være forsiktige med mengden tang og tare vi spiser?

4 / 7

4. Hva er de viktigste næringsstoffene i rød fisk?

5 / 7

5. Hvilken skole går du på?

6 / 7

6. Kan du helsemyndighetenes kostråd om sjømat?

7 / 7

7. Hva slags matvarer hører til matvaregruppen sjømat?

Takk for svarene, fyll ut skjema nedenfor og send til Sjømatspire.

Din score er

Gjennomsnitts score er 46%