Fotokredit: Fiskesprell/Studio Dreyer+Hensley
Sjømatspire
Oppskrifter
Dette trenger du:
- 8 dl fiskekraft
- 3 dl kremfløte
- 2 stykk gulrot
- 1 stykk sellerirot
- 1 stykk kepaløk
- 1 stykk purreløk
- 1 kg blåskjell
- 0,5 dl eplecidereddik
- 2-3 ss sukker
- 1/2 bunt gressløk
- 500 gram hvitfisk
- 2-4 ss maisenna
- 2-4 laurbærblad
- pepperkorn
Slik gjør du:
Det er bare fantasien som setter grenser når du skal lage en god fiskesuppe. I denne oppskriften viser vi deg hvordan du går frem for å lage klassikeren fra Vestlandet, og hvordan du kan tilpasse suppen til egen smak gjennom ulike grønnsaker og ingredienser som skjell og skalldyr. Fiskesuppe er en enkel rett å lage!
- Start med fiskekraft. Vask bein, og legg i gryte med kaldt vann.Ha en grovkuttet gulrot, sellerirot, purreløk, løk og laurbærblad med litt pepperkorn.
- Bruk gjerne avskjær av grønnsakene som serveringstilbehør i suppen.
- Kok sakte opp, og la små putre i 20 minutter, uten å skumme av.
- Skru av varmen og la kraften trekke i 20 minutter.
- Sil forsiktig over i ny gryte uten å la «gromset» flyte opp igjen
- Kok opp kraften sammen med fløte, og la suppen koke 15-25 minutter før du begynner å smake til med, salt, sukker og eddik.
- Bland Maizena med vann til det er klumpefritt og spe forsiktig i suppen.
- Når du er nesten klar for å servere, koker du blåskjell i suppen, ca 3-4 minutter, ta i finkuttede gulrøtter og selleri, fisk og helt til slutt tilsetter du purreløk.