Vinter

Vinteren er kommet for fullt og vi er inne i toppsesongen i havet! Det kalde og klare vannet byr nå på fisk og skalldyrarter av ypperste kvalitet!

Det meldes om god kvalitet og tilgang på mye forskjellig hvitfisk og skalldyr i store deler av landet. Det meldes om god tilgang på ferske reker og sjøkreps i hele landet. Blåskjellene og kamskjellene fra Trøndelag er også av ypperlig kvalitet på denne tiden.

SKREIEN har spist seg full på god næring i Barentshavet og vandrer i disse dager ned til Lofoten for å gyte. Med sitt faste kjøtt og delikate smak er skreien et supert valg i disse tider.

REKER OG SJØKREPS er nå på sitt beste. Det blanke utseendet, den friske lukten, det harde skallet og det faste kjøttet gir en utrolig smaksopplevelse.

BLÅSKJELL OG KAMSKJELL er et ypperlig valg nå om vinteren. De er fyldige, smakfulle og av høy kvalitet. De store kamskjellene som høstes nå har en stor, søt muskel og en fyldig gonade som smaker ypperlig!

Bon appétit!

[vc_single_image source=»featured_image» img_size=»large»]
150 150 Sjømatspire
Share
0%

Den store sjømataksjonen

Her kommer det en egen Sjømatspire-quiz du kan delta på og vinne kule premier!

I mellomtiden test din kunnskap om sjømat og fisk !

1 / 7

1. Hva er klassens fem beste tips for å få barn og unge til å spise mer sjømat?

Hint...

Her står et hint.....

2 / 7

2. Hvor lang kan en torsk bli

3 / 7

3. Hvorfor må vi være forsiktige med mengden tang og tare vi spiser?

4 / 7

4. Hva er de viktigste næringsstoffene i rød fisk?

5 / 7

5. Hvilken skole går du på?

6 / 7

6. Kan du helsemyndighetenes kostråd om sjømat?

7 / 7

7. Hva slags matvarer hører til matvaregruppen sjømat?

Takk for svarene, fyll ut skjema nedenfor og send til Sjømatspire.

Din score er

Gjennomsnitts score er 46%