Februar

Vi er nå inne i havets kaldeste måned med temperaturer helt ned mot 1°C. Algeveksten er fremdeles lav og levekårene er gode. Den vandrede torskefisken har ankommet Nord-Norge og skalldyrene er fortsatt faste og fyldige. Denne måneden presentere vi råvarer av ypperste kvalitet!

Det meldes om god kvalitet og tilgang på Skrei i Nord. Lyren har i det siste vært tilgjengelig i Sør-Norge og det bugner av fantastiske sjøkreps, østers og kamskjell i Midt, Vest og Sør-Norge.

Skrei

Vinterens beste råvare er her- Skreien! Etter å ha spist seg full på god næring i Barentshavet, har den nå vandret for å gyte mellom Finnmark og Lofoten. Det tradisjonelle skreifisket er for fullt i gang- slik det har blitt gjort i over 1000 år. Med sine knallrøde gjeller, blanke skinn, faste kjøtt, og sarte, fyldige og delikate smak er skreien et supert valg i disse tider!

Lyr

Hvis du er på utkikk kan du være så heldig å få has på Lyren. Lyren blir normalt tatt som bifangst, men tilgangen er relativt god på dypere vann. Lyren er nå av god kvalitet!

Kamskjell

Det flate, runde og store kamskjellet er nå på sitt beste, med et fyldig matinnholdet. De store skjellene som høstes har en stor, søt muskel og en fyldig gonade som smaker ypperlig!

Østers

Den norske flatøstersen og den inntrengende stillehavsøstersen innehar nå topp kvalitet med en god sødme og mineral balanse.

Sjøkreps

Jomfruhummeren eller sjøkrepsen er noe av det beste vi har i norske farvann. Selv om de er ettertraktet over hele verden, er det ikke lenge siden de ble kastet på sjøen igjen når fiskerne fikk dem her i Norge. Nå i februar er sjøkrepsen på sitt beste. Det blanke utseende, den friske lukten, det harde skallet og det faste kjøttet gir sjøkreps av ypperste kvalitet. Gled deg til en sart og sødmefull smaksopplevelse!

Bon appétit!

[vc_single_image source=»featured_image» img_size=»large»]
150 150 Sjømatspire
Share
0%

Den store sjømataksjonen

Her kommer det en egen Sjømatspire-quiz du kan delta på og vinne kule premier!

I mellomtiden test din kunnskap om sjømat og fisk !

1 / 7

1. Hva er klassens fem beste tips for å få barn og unge til å spise mer sjømat?

Hint...

Her står et hint.....

2 / 7

2. Hvor lang kan en torsk bli

3 / 7

3. Hvorfor må vi være forsiktige med mengden tang og tare vi spiser?

4 / 7

4. Hva er de viktigste næringsstoffene i rød fisk?

5 / 7

5. Hvilken skole går du på?

6 / 7

6. Kan du helsemyndighetenes kostråd om sjømat?

7 / 7

7. Hva slags matvarer hører til matvaregruppen sjømat?

Takk for svarene, fyll ut skjema nedenfor og send til Sjømatspire.

Din score er

Gjennomsnitts score er 46%