Januar

Vinteren er kommet for fullt og vi er inne i toppsesongen i havet! Januar skaper optimale levekår for mange fantastiske råvarer! Vannet er kaldt og klart, algeveksten er lav og dyreplankton er borte. Det fleste artene har spart opp et energilager for vinteren, noe som resulterer i fyldige skalldyr og fastere fisk.

Det meldes om god kvalitet og tilgang på reker og blåskjell i hele landet. Torsk (inkl. tunge og rogn) er av ypperlig kvalitet og finnes i hele landet. Seien er tilgjengelig i store deler av landet og Lange er av god kvalitet på Vestlandet, Sørlandet og Østlandet.

Reker

Rekene er nå på sitt beste og er fulle av rogn. Det blanke utseende, den friske lukten, det harde skallet og det faste kjøttet gir en utrolig smaksopplevelse. Rekene har nå en delikat og balansert smak av salt og søtt.

Blåskjell

Blåskjellene er intet unntak. Smakfulle, fyldige og av høy kvalitet.

Torsk

Torsken har mindre mattilgang, noe som gir en høyere muskel-pH etter død. Dette resulterer i en større vannbindingsevne med et saftigere kjøtt som resultat. Vinterens kalde vann gir også en fastere fisk. Den ferske torsken er helt ypperlig nå!

Sei

Seien er snart gyteklar. Det perlegrå fiskekjøttet er nå ekstra fast og med sin nydelige karakteristiske smak er det et godt valg i disse tider!

Lange

Langen er også snart gyteklar. Langen har en kraftig, god fiskesmak, er velsmakende og har mange av de samme bruksområdene som annen torsk! Kvaliteten er flott nå i januar.

Bon skalldyrappétit!

[vc_single_image source=»featured_image» img_size=»large»]
150 150 Sjømatspire
Share
0%

Den store sjømataksjonen

Her kommer det en egen Sjømatspire-quiz du kan delta på og vinne kule premier!

I mellomtiden test din kunnskap om sjømat og fisk !

1 / 7

1. Hva er klassens fem beste tips for å få barn og unge til å spise mer sjømat?

Hint...

Her står et hint.....

2 / 7

2. Hvor lang kan en torsk bli

3 / 7

3. Hvorfor må vi være forsiktige med mengden tang og tare vi spiser?

4 / 7

4. Hva er de viktigste næringsstoffene i rød fisk?

5 / 7

5. Hvilken skole går du på?

6 / 7

6. Kan du helsemyndighetenes kostråd om sjømat?

7 / 7

7. Hva slags matvarer hører til matvaregruppen sjømat?

Takk for svarene, fyll ut skjema nedenfor og send til Sjømatspire.

Din score er

Gjennomsnitts score er 46%