Fotokredit: Fiskesprell/Studio Dreyer+Hensley
Sjømatspire
Oppskrifter
Ingredienser
800 kg Mandelpotet
150 gram usaltet smør
300 gram Hvit fisk
1 stk purreløk
150 gram godt bacon
Gressløk
salt og svart pepper
Slik gjør du
Slik gjør du:
- Potetene skrelles og kuttes i biter,
De må skylles godt i kaldt vann til all stivelse er borte, dette tar cirka 30 minutter.
De skal kokes i lettsaltet vann, før du siler av og damper de tørr i pannen
Potetene skal nå moses med gaffel/potetstapper.
- Fisken saltes lett med havsalt i 10 minutter, den må så skylles og tørkes på et klede.
- Stek bacon sprøtt, med litt olje og smør. Sil baconet og ta vare på smøret.
- Fisken skal nå bakes/stekes lett i baconfett.
- Smelt smøret i en kjele og rør potetmos inn, smak til med salt og svart pepper.
- Tilsett så lettstekt/bakt fisk.
- Plukkfisken serveres i skål med crispy bacon, baconfett og finkuttet gressløk.
Fotokredit: Kristin Jørgensen