Plukkfisk
Verdens beste plukkfisk!
Les mer

Fotokredit: Fiskesprell/Studio Dreyer+Hensley

Sjømatspire

Oppskrifter

Smårett

Middels

30min

Ingredienser

800 kg Mandelpotet
150 gram usaltet smør
300 gram Hvit fisk
1 stk purreløk
150 gram godt bacon
Gressløk
salt og svart pepper

Slik gjør du

Slik gjør du:

  1. Potetene skrelles og kuttes i biter,

De må skylles godt i kaldt vann til all stivelse er borte, dette tar cirka 30 minutter.

De skal kokes i lettsaltet vann, før du siler av og damper de tørr i pannen

Potetene skal nå moses med gaffel/potetstapper.

  1. Fisken saltes lett med havsalt i 10 minutter, den må så skylles og tørkes på et klede.
  2. Stek bacon sprøtt, med litt olje og smør. Sil baconet og ta vare på smøret.
  3. Fisken skal nå bakes/stekes lett i baconfett.
  4. Smelt smøret i en kjele og rør potetmos inn, smak til med salt og svart pepper.
  5. Tilsett så lettstekt/bakt fisk.
  6. Plukkfisken serveres i skål med  crispy bacon, baconfett og finkuttet gressløk.

Fotokredit: Kristin Jørgensen

0%

Den store sjømataksjonen

Her kommer det en egen Sjømatspire-quiz du kan delta på og vinne kule premier!

I mellomtiden test din kunnskap om sjømat og fisk !

1 / 7

1. Hva er klassens fem beste tips for å få barn og unge til å spise mer sjømat?

Hint...

Her står et hint.....

2 / 7

2. Hvor lang kan en torsk bli

3 / 7

3. Hvorfor må vi være forsiktige med mengden tang og tare vi spiser?

4 / 7

4. Hva er de viktigste næringsstoffene i rød fisk?

5 / 7

5. Hvilken skole går du på?

6 / 7

6. Kan du helsemyndighetenes kostråd om sjømat?

7 / 7

7. Hva slags matvarer hører til matvaregruppen sjømat?

Takk for svarene, fyll ut skjema nedenfor og send til Sjømatspire.

Din score er

Gjennomsnitts score er 46%