Fotokredit: Matarena
Sjømatspire
Oppskrifter
Dette trenger du:
Oppskriften for 4 porsjoner.
DETTE TRENGER DU:
SPICY FISK:
- 400 gram filet av valgfri fiskefilet
- 2 egg, sammenvispede
- 3 dl cornflakes/tacochips, knust
- digg tacokrydder
HOT MAYO:
- 3 dl majones, gjerne hjemmelaget
- Srirachasaus
- Limesaft
- Salt, smak til
LIMEMARINERT RØDLØK:
- 1 stk rødløk
- 1 lime
- 2 ts sukker
- salt
TILBEHØR:
- 2 gulrøtter
- 1 agurk
- 1 lime
ANNET:
- Gode maistortillas og koriander
Slik gjør du:
LIMEMARINERT LØK
- Rens løken og skjær den i tynne skiver.
- Bland limesaft, sukker og salt.
- Tilsett løken.
- La løken marinere i minst 5 minutter.
HOT MAYO
- Ha majones i en skål/bolle.
- Smak til med Sriracha, lime og salt.
SPICY FISK
- Del fiskefileten i avlange strimler på 3 cm.
- Vend strimlene i tacokrydder, slik at alle sider er dekket.
- Dypp strimlene i egg, så knust cornflakes.
- Stek fisken på begge sider i en middels varm stekepanne med litt rapsolje i 2-3 minutter og la den hvile i 5 minutter.
TILBEHØR
- Vask grønnsakene og skrell gulrøttene.
- Kutt gulrot og agurk i tynne strimler
SERVERING
- Varm opp tacolefser, ha på fisk, tilbehør og hot mayo.
- Press over litt limesaft.
- Dryss over koriander før servering.