Praktisk økt med besøk av kokk fra Smak av kysten
Didaktisk relasjonsmodell for undervisningen
Tittel | Informasjon |
---|---|
Tema for økten | Praktisk økt med besøk av kokk fra Smak av Kysten- nettverket. Vi begynner med en hel fisk, fileterer denne og viser de ulike organene på fisken og deres funksjon. Vi har fokus på bærekraftige fiskeslag og lærer elevene hva som gjør at vi kan spise denne type fisk med god samvittighet, mens andre typer burde vi være forsiktige med. Fisk har alltid vært en forutsetning for bosettingen i landet vårt- og en viktig handelsvare, slik at vi har kunne byttet til oss og selge andre varer. |
Mål for elevene |
|
Kompetansemål i mat og helse | – Drøfte hvordan kosthold kan bidra til god helse, og bruke digitale ressurser til å vurdere eget kosthold og til å velge sunne og varierte matvarer i forbindelse med matlaging. – kritisk vurdere informasjon om matproduksjon og drøfte hvordan forbrukermakt kan påvirke lokal og global matproduksjon. |
Tverrfaglighet |
Ulike stoffers reaksjon i mat. Hva skjer og hvorfor? Hva er oppdrettsfisk og villfisk?
Forbrukermakt og påvirkning. Hvem bestemmer hva som skal være i butikkhyllene og hvordan kan vi som individ påvirke dette?
Kunne benytte seg av ulike måleenheter i matlaging
|
Lærers oppgaver |
|
Praktiske oppgaver | Filetering av fisk Smake både rød og hvit fisk Lage en rett med rød fisk |
Refleksjon |
|