Handleliste for skoler i Sjømatspire
Kokken demonstrerer to retter(helt rå sashimi og blåskjell) hvor elevene får smaksprøver.
Alle elevene lager helsprø fisketaco
Kokken lager og viser også en chilimajones som brukes til tacoen
LISTEN TAR UTGANGSPUNKT I EN KLASSE PÅ 26 ELEVER:
Det er viktig at det er kjøpt inn nok olje og egg til at det kan justeres.
- 0,5 dl soyasaus
- 5 stk lime
- 1 ss riseddik
- 1/2 stk rød chili
- 5 fedd hvitløk
- 2 ss koriander, frisk
- 1,5 ss sukker
- Minimum 3 dl nøytral olje(til majones)
- 2 stk sjalottløk
- 2 dl eplemost/eplejuice
- 2 ulike urter(koriander, persille)
- Srirachasaus(kun liten mengde per klasse)
- 3 Egg
Per gruppe på 4 elever
– Olje til steking til alle grupper
- 3 dl cornflakes per 4 elev (glutenfri cornflakes eller tacochips hvis gluten)
- 1 maistortilla per person(hvis det er hvetelefser må det også være et glutenfritt alternativ her)
- 2 gulrøtter
- 1 agurk
- 2 lime
- I rødløk
- 2 egg
Tacokrydder:
- 1 ts chilipulver
- 1 ts cayennepepper
- 1 ts chiliflak
- 1 knivsodd hvitløkspulver
- ½ ts paprikapulver røkt
- 1 ½ ts spisskummen
- 1 ts pepper
- 1 ts korianderpulver
- 2 ts salt