Mat og uhelse

Mat- og helsefaget kan fort bli helsefarlig når lærerne mangler kompetanse.

«Når Mat og helse blir helseskadelig, er det på tide at pensumet endres», skriver Alba Orre i en kronikk på NRK Ytring, og fortsetter med at faget har potensial til å bli brukt til noe veldig bra.

Du har så rett, Alba!

Undervisningen i mat og helse er langt fra bra nok i dag, men det er ikke pensumet som må endres. Det er tilstrekkelig, kanskje i overkant ambisiøst spør du meg.

Problemet ligger i lærerkompetansen. Hvem er den læreren som får ansvaret for opplæringen i faget? Svar: Trolig en uten fagfordypning. Mat og helse er det faget i skolen med færrest lærere med fagfordypning, særlig på barnetrinnet.

Ingfrid Veka er høgskolelektor i mat og helse på Høgskulen på Vestlandet og har skrevet en viktig ytring om lærerens kompetanse i mat og helse-faget. 

Les den her! 

2560 1707 Sjømatspire
Share
0%

Den store sjømataksjonen

Her kommer det en egen Sjømatspire-quiz du kan delta på og vinne kule premier!

I mellomtiden test din kunnskap om sjømat og fisk !

1 / 7

1. Hva er klassens fem beste tips for å få barn og unge til å spise mer sjømat?

Hint...

Her står et hint.....

2 / 7

2. Hvor lang kan en torsk bli

3 / 7

3. Hvorfor må vi være forsiktige med mengden tang og tare vi spiser?

4 / 7

4. Hva er de viktigste næringsstoffene i rød fisk?

5 / 7

5. Hvilken skole går du på?

6 / 7

6. Kan du helsemyndighetenes kostråd om sjømat?

7 / 7

7. Hva slags matvarer hører til matvaregruppen sjømat?

Takk for svarene, fyll ut skjema nedenfor og send til Sjømatspire.

Din score er

Gjennomsnitts score er 46%