Handleliste for skoler i Sjømatspire
Kokken demonstrerer to retter(helt rå sashimi og blåskjell) hvor elevene får smaksprøver.
Alle elevene lager helsprø fisketaco
Kokken lager og viser også en chilimajones som brukes til tacoen
LISTEN TAR UTGANGSPUNKT I EN KLASSE PÅ 28 ELEVER:
Det er viktig at det er kjøpt inn nok olje og egg til at det kan justeres.
Dette trenger kokken til sashimi og blåskjell:
- 0,5 dl soyasaus
- 5 stk lime
- 1 ss riseddik
- 1/2 stk rød chili
- 5 fedd hvitløk
- 1,5 ss sukker
- Minimum 3 dl nøytral olje(til majones)
- 2 stk sjalottløk
- 2 dl eplemost/eplejuice
- 2 ulike urter (f.eks 2 ss koriander, 2 ss persille)
- Srirachasaus (kun liten mengde per klasse)
- 3 Egg
- 1 ss dijon sennep
Ingredienser til fisketaco til 28 elever (7 grupper á 4 elever):
– Raps eller solsikkeolje til steking til alle grupper
- 21 dl cornflakes (eller tacochips hvis glutenallergi)
- 4 pk store maistortilla/ hvetelefser (8 stk i hver pakke)
- 14 gulrøtter
- 8 agurker
- 14 lime
- 8 rødløk
- 14 egg
Tacokrydder til en gruppe á 4 elever :
- 1 ts chilipulver
- 1 ts cayennepepper
- 1 ts chiliflak
- 1 knivsodd hvitløkspulver
- ½ ts paprikapulver røkt
- 1 ½ ts spisskummen
- 1 ts pepper
- 1 ts korianderpulver
- 2 ts salt