Bli med på vår sjømatreise!
Sjømatspire skal inspirere både ungdom og lærere til å ville vite mer!
Matarena AS og
Foreningen Smak av kysten
Har gått i bresjen for et helt nytt sjømatprogram, direkte rettet mot ungdom på 9. trinn og deres familier med mål om å spre sjømatglede og bidra til et økt sjømatkonsum.
Programmet har i 2022 startet opp i Vestland, men har nasjonale ambisjoner.
Konseptet inkluderer også inspirasjon til faglærere og involverer førsteklasses kokker som inspiratorer.
Sammen skal de bidra til å gi kunnskap og inspirasjon om sjømatnæringen, vise frem sjømat som sunn og bærekraftig mat og ikke minst lære å lage smaksrik sjømat på en-to-tre!
Prosjektet vil dermed være positivt for å bygge kunnskap og omdømme om norsk sjømat og også bidra til økt rekruttering til matfagene.
Vi må spise mer fra havet!
0
Av barn og unge tror de spiser nok fisk
0
Mellom åtte og 19 år spiser fisk minst tre ganger i uken.
Barn og unge skal legge grunnlaget for mattradisjoner til den neste generasjonen fiskespisere!
I Sjømatspire
Jobber vi med å finne oppskrifter som barn og unge liker, men som også har fokus på å lære teknikker de kan få bruk for i egen matlaging videre.