Velkommen til Sjømatspire!

Vi er først og fremst så glad for at du ønsker å ta del i kunnskapsreisen til Sjømatspire!

På denne nettsiden vil du finne informasjon om hvordan du kan:

Se kompetansemålene i sammenheng med Sjømatspire

Få konkrete læringsmål som kan brukes i Sjømatspire

Forslag til organisering av timene

Tips til praktisk opplæring om sjømat som kan brukes i Sjømatspire

Konkrete tips til hvordan du jobber med de grunnleggende ferdighetene

Tips til hvordan du kan bruke Sjømatspire som underveisvurdering og egenvurdering

Bruke oppskrifter laget av noen av Smak av kystens beste sjømatkokker, som skal motivere ungdom til å spise mer sjømat

Lærerens rolle

Som lærer i mat og helse kan vi være med å bidra til en positiv utvikling i å la barn og unge bli kjent med og vant til å tilberede og spise fisk og annen sjømat på skolen.

Vi kan gi elevene erfaringer og kunnskap knyttet til sjømat. Vi vil gjerne at Sjømatspire også skal være et utgangspunkt for tverrfaglig arbeid og i tråd med fagfornyelsen.

Tilbakemeldinger

Fra lærerne som har deltatt i Sjømatspire

0%

Den store sjømataksjonen

Her kommer det en egen Sjømatspire-quiz du kan delta på og vinne kule premier!

I mellomtiden test din kunnskap om sjømat og fisk !

1 / 7

1. Hva er klassens fem beste tips for å få barn og unge til å spise mer sjømat?

Hint...

Her står et hint.....

2 / 7

2. Hvor lang kan en torsk bli

3 / 7

3. Hvorfor må vi være forsiktige med mengden tang og tare vi spiser?

4 / 7

4. Hva er de viktigste næringsstoffene i rød fisk?

5 / 7

5. Hvilken skole går du på?

6 / 7

6. Kan du helsemyndighetenes kostråd om sjømat?

7 / 7

7. Hva slags matvarer hører til matvaregruppen sjømat?

Takk for svarene, fyll ut skjema nedenfor og send til Sjømatspire.

Din score er

Gjennomsnitts score er 46%