Sjømatspire

Sjømatkonsumet blant unge i Norge er dalende, og i Norge har kunsumet falt med hele 40% de siste 6 årene. Mye av årsaken er manglende kunnskap om hvordan man tilbereder sjømat. For å snu utviklingen  har vi utviklet et undervisningsprogram, «Sjømatspire» som skal gi elever på 9 trinn muligheten til å «føle–smake–lære» om norsk sjømat og bli inspirert til videre læring.

Sjømatspire blander digitale virkemidler og praktisk læring for størst læringsutbytte på følgende måte fordelt i tre deler:

  • En kunnskapsreise om norsk sjømat via digitale læringsplattformer skreddersydd for lærere og elevene
  • 2 timer med egen kokk på skolen der elevene får sanse og lære om sjømat og tilberedning, gjennom å «Føle-Smake-Lære»
  • «Den store sjømataksjonen» er en konkurranse der elevne sammen med familiene sine kommer med forslag om hvordan de kan spise mer sunn sjømat. Skoleklassen som kommer opp med de beste tiltakene vinner en aktivitetsdag i fjæra med egen kokk!

 

 

0%

Den store sjømataksjonen

Her kommer det en egen Sjømatspire-quiz du kan delta på og vinne kule premier!

I mellomtiden test din kunnskap om sjømat og fisk !

1 / 7

1. Hva er klassens fem beste tips for å få barn og unge til å spise mer sjømat?

Hint...

Her står et hint.....

2 / 7

2. Hvor lang kan en torsk bli

3 / 7

3. Hvorfor må vi være forsiktige med mengden tang og tare vi spiser?

4 / 7

4. Hva er de viktigste næringsstoffene i rød fisk?

5 / 7

5. Hvilken skole går du på?

6 / 7

6. Kan du helsemyndighetenes kostråd om sjømat?

7 / 7

7. Hva slags matvarer hører til matvaregruppen sjømat?

Takk for svarene, fyll ut skjema nedenfor og send til Sjømatspire.

Din score er

Gjennomsnitts score er 46%