Sjømatkonsumet blant unge i Norge er dalende, og i Norge har kunsumet falt med hele 40% de siste 6 årene. Mye av årsaken er manglende kunnskap om hvordan man tilbereder sjømat. For å snu utviklingen har vi utviklet et undervisningsprogram, «Sjømatspire» som skal gi elever på 9 trinn muligheten til å «føle–smake–lære» om norsk sjømat og bli inspirert til videre læring.
Sjømatspire blander digitale virkemidler og praktisk læring for størst læringsutbytte på følgende måte fordelt i tre deler:
- En kunnskapsreise om norsk sjømat via digitale læringsplattformer skreddersydd for lærere og elevene
- 2 timer med egen kokk på skolen der elevene får sanse og lære om sjømat og tilberedning, gjennom å «Føle-Smake-Lære»
- «Den store sjømataksjonen» er en konkurranse der elevne sammen med familiene sine kommer med forslag om hvordan de kan spise mer sunn sjømat. Skoleklassen som kommer opp med de beste tiltakene vinner en aktivitetsdag i fjæra med egen kokk!