Sjømatspire – en helt ny undervisningsmodell
Sjømatkonsumet blant unge i Norge er dalende. For å snu utviklingen har vi utviklet «Sjømatspire».
Sjømatspire skal gi elever på 9 trinn muligheten til å «føle–smake–lære» om norsk sjømat og samtidig bli inspirert til å vite mer!
Undervisningsmodellen er allerede blitt prøvd ut som en del av mat og helse- faget i mange skoler i Vestland.
Vi har nasjonale mål og tar gjerne imot henvendelser fra hele Norge.
Undervisningsmodellen er allerede blitt prøvd ut som en del av mat og helse- faget i mange skoler i Vestland.
Vi har nasjonale mål og tar gjerne imot henvendelser fra hele Norge.
Sjømatspire blander digitale virkemidler og praktisk læring. Dette er for å gi elevene og faglærere inspirasjon på følgende måte:
Bli med på sjømatreisen med oss!
Sjømatspire skal inspirere både ungdom og lærere til å ville vite mer!
Vi må spise mer fra havet!
0
Av barn og unge tror de spiser nok fisk
0
Mellom åtte og 19 år spiser fisk minst tre ganger i uken.
Barn og unge skal legge grunnlaget for mattradisjoner til den neste generasjonen fiskespisere!
Barn og unge skal legge grunnlaget for mattradisjoner til den neste generasjonen fiskespisere!
Oppskrifter
I Sjømatspire jobber vi med å finne oppskrifter som barn og unge liker, men som også har fokus på å lære teknikker de kan få bruk for i egen matlaging videre.
I Sjømatspire jobber vi med å finne oppskrifter som barn og unge liker, men som også har fokus på å lære teknikker de kan få bruk for i egen matlaging videre.
Barn som får være med på matlaging, er mer tilbøyelige til å spise det de lager. Også fisk.