Handleliste for skoler i Sjømatspire 2025
Kokken demonstrerer to retter(helt rå sashimi og blåskjell) hvor elevene får smaksprøver.
Alle elevene lager helsprø fisketaco, og ingrediensene under skal skolene kjøpe inn.
Ingredienser til fisketaco til 28 elever (7 grupper á 4 elever):
– Raps eller solsikkeolje til steking til alle grupper
- 21 dl cornflakes (eller tacochips hvis glutenallergi)
- 4 pk store maistortilla/ hvetelefser (8 stk i hver pakke)
- 7 gulrøtter (1 til hver gruppe)
- 4 agurker (1/2 til hver gruppe)
- 4 lime (1/2 til hver gruppe)
- 4 rødløk (1/2 til hver gruppe)
- 7 egg (1 til hver gruppe)
Tacokrydder til en gruppe á 4 elever :
- 1 ts chilipulver
- 1 ts cayennepepper
- 1 ts chiliflak
- 1 knivsodd hvitløkspulver
- ½ ts paprikapulver røkt
- 1 ½ ts spisskummen
- 1 ts pepper
- 1 ts korianderpulver
- 2 ts salt