Handleliste for Sjømatspire 2025

Handleliste for skoler i Sjømatspire 2025

Kokken demonstrerer to retter(helt rå sashimi og blåskjell) hvor elevene får smaksprøver.

Alle elevene lager helsprø fisketaco, og ingrediensene under skal skolene kjøpe inn.

Ingredienser til fisketaco til 28 elever (7 grupper á 4 elever):

– Raps eller solsikkeolje til steking til alle grupper

  • 21 dl cornflakes (eller tacochips hvis glutenallergi)
  • 4 pk store maistortilla/ hvetelefser (8 stk i hver pakke)
  • 7 gulrøtter (1 til hver gruppe)
  • 4 agurker (1/2 til hver gruppe)
  • 4 lime (1/2 til hver gruppe)
  • 4 rødløk (1/2 til hver gruppe)
  • 7 egg (1 til hver gruppe)

Tacokrydder til en gruppe á 4 elever : 

  • 1 ts chilipulver
  • 1 ts cayennepepper
  • 1 ts chiliflak
  • 1 knivsodd hvitløkspulver
  • ½ ts paprikapulver røkt
  • 1 ½ ts spisskummen
  • 1 ts pepper
  • 1 ts korianderpulver
  • 2 ts salt
0%

Den store sjømataksjonen

Her kommer det en egen Sjømatspire-quiz du kan delta på og vinne kule premier!

I mellomtiden test din kunnskap om sjømat og fisk !

1 / 7

1. Hva er klassens fem beste tips for å få barn og unge til å spise mer sjømat?

Hint...

Her står et hint.....

2 / 7

2. Hvor lang kan en torsk bli

3 / 7

3. Hvorfor må vi være forsiktige med mengden tang og tare vi spiser?

4 / 7

4. Hva er de viktigste næringsstoffene i rød fisk?

5 / 7

5. Hvilken skole går du på?

6 / 7

6. Kan du helsemyndighetenes kostråd om sjømat?

7 / 7

7. Hva slags matvarer hører til matvaregruppen sjømat?

Takk for svarene, fyll ut skjema nedenfor og send til Sjømatspire.

Din score er

Gjennomsnitts score er 46%