To timer med de beste kokkene
Som deltaker i Sjømatspire får skolen 2 timer med egen førsteklasses kokk og elevene får sanse, lære om sjømat og tilberedning gjennom «Føle-Smake-Lære»
![](https://sjomatspire.no/wp-content/uploads/2022/04/P1056019-scaled.jpg)
Morten Tungesvik
Morten er gründer og tidligere medeier i Bare Bergenske som består av Bare Vestland og Bare Restaurant. Nå jobber Morten med Hot Mat og tar freelance-oppdrag.
Vi samarbeider med norges beste kokker for å gi elevene og faglærerne en unik sjømatopplevelse, vise hvilke muligheter som finnes og inspirere til å ville vite mer!
Kokkene tilbereder mat fra sjøen du ikke ante var spiselig, med smaker du ikke visste fantes!
![](https://sjomatspire.no/wp-content/uploads/2022/04/P1055898-768x1152.jpg)
Bård Underthun
![](https://sjomatspire.no/wp-content/uploads/2022/04/P1056019-scaled.jpg)
Gard Haugland
Sjømat tilberedt og presentert på nye måter bidrar til at unge spiser mer fra havet!
Kokkene forteller om de ulike yrkesmuligheter innen sjømatnæringen, spesielt innenfor restaurant og matfag.
![](https://sjomatspire.no/wp-content/uploads/2022/04/P1055898-scaled.jpg)
Christer Økland
![](https://sjomatspire.no/wp-content/uploads/2022/06/logo_matarena-300x200.png)
![](https://sjomatspire.no/wp-content/uploads/2022/06/logo_smakavkysten-300x200.png)