To timer med de beste kokkene

Som deltaker i Sjømatspire får skolen 2 timer med egen førsteklasses kokk og elevene får sanse, lære om sjømat og tilberedning gjennom «Føle-Smake-Lære»

Morten Tungesvik

Morten er gründer og tidligere medeier i Bare Bergenske som består av Bare Vestland og Bare Restaurant. Nå jobber Morten med Hot Mat og tar freelance-oppdrag.

Vi samarbeider med norges beste kokker for å gi  elevene og faglærerne en unik sjømatopplevelse, vise hvilke muligheter som finnes og inspirere til å ville vite mer!
Kokkene tilbereder mat fra sjøen du ikke ante var spiselig, med smaker du ikke visste fantes!

Bård Underthun

Gard Haugland

Sjømat tilberedt og presentert på nye måter bidrar til at unge spiser mer fra havet!
Kokkene forteller om de ulike yrkesmuligheter innen sjømatnæringen, spesielt innenfor restaurant og matfag. 

Christer Økland

0%

Den store sjømataksjonen

Her kommer det en egen Sjømatspire-quiz du kan delta på og vinne kule premier!

I mellomtiden test din kunnskap om sjømat og fisk !

1 / 7

1. Hva er klassens fem beste tips for å få barn og unge til å spise mer sjømat?

Hint...

Her står et hint.....

2 / 7

2. Hvor lang kan en torsk bli

3 / 7

3. Hvorfor må vi være forsiktige med mengden tang og tare vi spiser?

4 / 7

4. Hva er de viktigste næringsstoffene i rød fisk?

5 / 7

5. Hvilken skole går du på?

6 / 7

6. Kan du helsemyndighetenes kostråd om sjømat?

7 / 7

7. Hva slags matvarer hører til matvaregruppen sjømat?

Takk for svarene, fyll ut skjema nedenfor og send til Sjømatspire.

Din score er

Gjennomsnitts score er 46%