Vi samarbeider med noen av norges beste kokker for å gi elever og lærere en unik sjømatopplevelse, og for å vise hvilke muligheter som finnes innen restaurant- og matfag. Gjennom Sjømatspire skal vi inspirere til å ville vite mer!
Christer Økland
Christer Økland er i dag direktør for mat og drikke ved Fjordtind Hotels sine tre hotell i Hardanger.
Christer gikk i lære på Fana golfklubb, og har erfaring fra flere av verdens beste restauranter. Søken etter kunnskap har ledet ham fra København og Noma til London og The Fat Duck, allerede i læretiden, fra Chicago og Alinea restaurant til Singapore og noen av verdens flotteste hoteller.
Erfaringene har han tatt med seg videre, og Christer er opptatt av å vise alle mulighetene kokkeyrket gir.
Christer har fokus på sesongene, og har med seg de flotteste råvarene fra havet når han kommer på skolebesøk.
Morten Tungesvik
Morten har lang fartstid og har blant annet jobbet flere år i London og New York, på Michelin-restauranter. I Norge har han blant annet jobbet på Bagatelle i Oslo. Morten er tidligere eier, gründer og kokk både på Bare Vestland og BARE restaurant, Bergens første restaurant med Michelin-stjerne.
Nå jobber Morten med Hot Mat og gjør det han aller helst vil. Da er det veldig kjekt at ungdom, rekruttering og sjømat står høyt på agendaen.
Han har en unik ekspertise på sjømat og vet hvordan han skal engasjere elevene til å ta sjanser og prøve nye ting.
Gard Haugland
Gard Haugland har alltid elsket å lage mat. Middagsbesøk hos bestemoren husker han godt fra barndommen, og det å samles rundt bordet har han ikke blitt mindre glad i med årene.
Ved en tilfeldighet havnet Gard i serveringsbransjen og ble der! Han er i dag medeier av Bien-restaurantene i Bergen.