Sjømatspire på Osterøy ungdomskole i oktober!

I slutten av oktober fikk elevene på 9 trinn ved Osterøy undomskole besøk av Sjømatspire gjengen.  Elevene lagde «crispy laks» oppskriften fra fiskesprell og fikk smake på ceviche, blåskjell og sashimi av torsk. Elevene fikk servert rå kamskjell av michelin kokken: – Det smaker som like søtt som smågodt, jo!

Bygdanytt ble med Sjømatspire på skolebesøk. Les saken her!

1080 1919 Sjømatspire
Share
0%

Den store sjømataksjonen

Her kommer det en egen Sjømatspire-quiz du kan delta på og vinne kule premier!

I mellomtiden test din kunnskap om sjømat og fisk !

1 / 7

1. Hva er klassens fem beste tips for å få barn og unge til å spise mer sjømat?

Hint...

Her står et hint.....

2 / 7

2. Hvor lang kan en torsk bli

3 / 7

3. Hvorfor må vi være forsiktige med mengden tang og tare vi spiser?

4 / 7

4. Hva er de viktigste næringsstoffene i rød fisk?

5 / 7

5. Hvilken skole går du på?

6 / 7

6. Kan du helsemyndighetenes kostråd om sjømat?

7 / 7

7. Hva slags matvarer hører til matvaregruppen sjømat?

Takk for svarene, fyll ut skjema nedenfor og send til Sjømatspire.

Din score er

Gjennomsnitts score er 46%